Траурни услуги

Често Задавани Въпроси

Колко струва едно погребение?

Всяко погребение е различно и за организацията му ние (като погребална агенция) се съобразяваме изцяло с личните желания на клиентите си. За нас не е възможно да посочим крайна цена без да сме се запознали с персоналните предпочитания на клиентите, но това което със сигурност можем да Ви споделим са цените, които не зависят от нас:

Изкопаване на нов/стар гроб в Гробище Тополи, Виница, Галата- 400 лв
Изкопаване на стар наследствен гроб в Централни Гробища- 400 лв
Нова гробница в Централни гробища Варна- 3400 лв
Семейна гробница в стар наследствен гроб в Централни гробища – 1500 лв. Нова гробница в Тополи- 1800 лв

Колко струва кремация?

Организирането на кремацията зависи до голяма степен от желанията на нашите клиенти, затова и цената на различните кремации варира значително. Това, което можем да ви споделим със сигурност са цените, които не зависят от нас:

Пакет Кремация в Крематориум Варна (вкл. таксата на Крематориума и урната)- 590 лв
Урнов гроб в Централни гробища Варна- 1300 лв
Урнова ниша в Централни гробища Варна- 500 лв

Какви документи са ми нужни за организиране на погребение?

Първото важно условие за организирането на погребението е лекар да напише съобщение за смърт. Ако личният Ви лекар не се отзове, Траурна Агенция Драгомиров разполага с лекар, който да напише съобщението за смърт. След като това се случи ние ще се погрижим и за издаването на смъртен акт.

Имате ли лекар, който да установи смъртта?

Да, ние от Траурна Агенция Драгомиров разполагаме с лекар, който да установи смъртта и да напише съобщение за смърт, в случай, че личният Ви лекар не се отзове.

Има ли възможност погребението да се извърши в Централни гробища?

Да, може да закупите семейна гробница или да използвате стар семеен гроб. Виж още

Правите ли некролози?

Да, изработваме цветни и черно-бели некролози. Разполагаме с широка гама модели за некролози и професионалисти, които ще Ви помогнат при избора. Некролози може да поръчате в един от офисите ни.

Може ли да поръчам венец?

Да, Траурна Агенция Драгомиров предлага изкуствени и естествени венци в различни размери. Галерията с венците може да видите тук.

Какво е работното време на офисите?

Понеделник 09:00ч.–17:30ч.
Вторник 09:00ч.–17:30ч.
Сряда 09:00ч.–17:30ч.
Четвъртък 09:00ч.–17:30ч.
Петък 09:00ч.–17:30ч.
Събота 09:00ч.–17:30ч.
Неделя 09:00ч.–17:30ч.

Какво се прави при кремация? / Какво представлява кремацията?

Кремацията е траурен ритуал, при който тялото на покойника се поставя в крематориум (специално изградена пещ) и се изгаря при много висока температура. Горивният процес е напълно автоматизиран и не позволява влизане на повече от един ковчег. Останките от тялото се поставят в урна. Урната може да бъде поставена в гроб или в урнова ниша. Ако близките на покойника желаят могат да задържат урната в дома си или да разпръснат прахта.

Погребение или кремация?

Решението как да изпратим нашия починал близък също зависи от доста фактори(финансови, религиозни и други), които е добре да бъдат взети предвид. Агентите на Траурна Агенция Драгомиров са професионалисти с дългогодишен опит и ще Ви посъветват за най-подходящия вариант във Вашата ситуация.

Коя траурна агенция във Варна да избера?

Дългогодишният ни опит ни е научил, че за жалост и в нашия бранш има нечестни и безскрупулни хора. Ние, от Траурна Агенция Драгомиров Ви съветваме да изберете внимателно вашата погребална агенция, като се допитате до близки, приятели или дори до отзиви в Google. Това е важен и отговорен избор, който трябва да направите, за да изпратите починалия близък достойно и без допълнителна горчивина.

Кога се слага паметник?

Прието е паметникът да е готов за годината от загубата на починалия близък, но може да бъде поставен и по-рано. Всички клиенти, организирали погребение с Траурна Агенция Драгомиров получават ваучер за отстъпка при поръчка на паметник.

Траурни Услуги Варна

Траурна Агенция Варна- Драгомиров предлага различни траурни услуги във Варна, обслужва Централни гробища Варна, както и в Гробищен парк Тополи, Гробищен Парк „ЮГ” в кв. Аспарухово и всички гробищни паркове в област Варна.
Погребална агенция Драгомиров- Варна предлага организация на погребение, организиране и извършване на кремация, изработка на надгробни паметници и всички други траурни услуги.

Траурни Услуги Цени

Цени на траурните услуги и на погребални услуги може да откриете в съответните страници. Тъй като цените на повечето погребални услуги варират значително според желанията на клиента, ние можем да Ви посочим цените, които не зависят от Погребална Агенция Драгомиров- Варна, за да получите обща идея.
Такива например са Изкопаването на гроб или Пакет Кремация на Крематориум Варна. Виж повече За конкретна оферта Ви съветваме да посетите един от нашите офиси или да ни се обадите на посочените телефони.